donderdag 8 augustus 2013

Afro-confituur

Onder het motto
het moeten niet altijd naaisels zijn
laat ik jullie een van mijn keukenperikelen zien
ik ben geen keukenprinses
verre van zelfs
enkel nagerechten kunnen mij boeien
of toch zoete dingen
zo ook confituur
:)

men neme een bakje aardbeien
wat frambozen
en de rest van de rooie besjes die nog niet op waren

confituur maken

gooi daar een hoop suiker over
(wel afgewogen, want hierbij is de verhouding tussen fruit & suiker belangrijk)
knijp daar een citroentje boven plat
vis daar de citroenpitten terug uit
:)


Pruttel, pruttel, pruttel
Laat de natuurlijke pectine zijn werk maar doen
Dat kan wel even duren
Goed roeren
en niet bang zijn dat je soep aan het maken bent,
volhouden!

confituur maken

Ok, dat ziet er misschien niet uit met dat gebroebel en dat schuim
maar je had het moeten ruiken
zaaaaaaaaaaaaalig!

Voor den test
Op een koud bordje
ja mama, ik ben het niet vergeten
:)

mooi stijf geworden
(niet de 50-tinten soort stijfheid, foei jullie)

confituur maken

 Ja, ik heb dat bordje afgelekt
En nee, ik schaam mij daar niet voor
:)

Potjes netjes afgewassen
staan klaar op een rijtje om gevuld te worden

confituur maken

1 - 2 - 3
vul-sluit-keer-om

confituur maken

 Mijn pot-vul-kunsten zijn nog wel voor verbetering vatbaar
  
Binnenkort te bewonderen op onze boterhammetjes
onze eigen gemaakte
aardbei-framboos-rode-besjes confituur
afro-confituur dus
:)

3 opmerkingen:

  1. ik vroeg me al af waarvan de naam kwam :)
    de mijne is laatst mislukt, blijft zo lopend als iets.
    smakelijk he :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. welke vruchten had je gebruikt? misschien met weinig natuurlijke pectine in. kan je checken op de blog van madame confituur. je kan altijd van die suiker met pectine in gebruiken ipv gewone, dan dikt het beter ;)

      Verwijderen

Bedankt voor je berichtje, ze worden allemaal graag gelezen!